01 november 2022

Welkom bij Holland Zorggroep, ook in tijden van Corona

Corona is nog steeds onder ons. Daarom zijn we komende herfst en winter alert op het virus om besmetting te voorkomen. De uitgangspunten die wij hanteren zijn gericht op optimale infectiepreventie en bewoners- en client veiligheid. We volgen de richtlijnen van het RIVM.

Bezoek van uw naasten

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM voor bezoek aan onze zorgvilla. Wij vragen u verantwoordelijkheid te nemen indien u in contact bent geweest met een positief getest persoon of als u Corona gerelateerde klachten heeft. Iedereen in Nederland met symptomen passend bij Covid-19 verzoeken wij om thuis te blijven.

Testbeleid en isolatie van zorgmedewerkers met klachten

 • Iedereen in Nederland met één of meer symptomen passend bij COVID-19 moet thuisblijven.
 • Iedereen met dergelijke klachten kan zich laten testen.
 • Totdat de testuitslag bekend is, moet de persoon met klachten thuisblijven. Het is van groot belang dat zorgmedewerkers zich bij klachten direct laten testen.

Zorgmedewerkers

 • met klachten die passen bij COVID-19; én
 • die onmisbaar zijn voor de (directe) patiëntenzorg en continuïteit van die zorg; én
 • die niet vervangen kunnen worden door een collega, kunnen zich met voorrang laten testen bij de GGD-teststraten.

Als de testuitslag bekend is:

 • Indien de test negatief is, mag een zorgmedewerker met milde klachten (in ieder geval geen koorts) weer aan het werk.
 • Indien de test positief is, blijft de medewerker met klachten thuis in isolatie tot ten minste 24 uur symptoomvrij EN 48 uur koortsvrij vanaf minimaal 5 dagen na start symptomen tot maximaal 10 dagen na start van symptomen.

Inzet van zorgmedewerkers zonder klachten

Vanaf 19 april 2022 is het quarantaineadvies komen te vervallen. Wel gelden aanvullende adviezen na (bekend) risicocontact (contact met positieve huisgenoot, nauw contact) en is het van extra belang dat zorgmedewerkers met klachten zich (laten) testen en in afwachting van de testuitslag thuisblijven.

Holland Zorggroep kiest ervoor om de diensten van medewerkers te ruilen, indien men in contact is geweest met een positief geteste huisgenoot/nauw contact. Indien ruilen niet tot de opties behoort, zal een medewerker alvorens de werkvloer te betreden een zelftest uitvoeren.

Zorgmedewerkers zonder klachten die huisgenoot of overig nauw contact zijn van een positief geteste persoon

Om te voorkomen dat zij zorgmedewerkers hun bewoners/cliënten of collega’s besmetten, gelden er aanvullende maatregelen:

 • Zorgmedewerkers mogen werken als een huisgenoot of overig nauw contact positief getest is op COVID 19.
 • Deze zorgmedewerkers nemen een zelftest af op dag 0 en dag 5. Een negatieve zelftest bij klachten dient altijd geconfirmeerd te worden door een PCR test. Zorgmedewerkers die minder dan 8 weken geleden COVID-19 hebben gehad hoeven alleen te testen als zij klachten hebben.
 • De zorgmedewerkers dragen in de eerste 10 dagen na blootstelling met de positief geteste persoon tijdens het werk steeds een chirurgisch mondneusmasker ten minste type II.
 • Zij houden in de eerste 10 dagen na blootstelling met de positief geteste persoon zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van bewoners en collega’s.

Indien de uitslag van de zelftest op dag 0 of dag 5 positief is, blijft de positief geteste zorgmedewerker thuis in isolatie in elk geval tot en met de 5e dag na de testafname.

Duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers

Het uitgangspunt hierbij is dat werknemers gezond en veilig kunnen werken, ook met betrekking tot bewoners- en clientveiligheid. Alleen in uitzonderingssituaties, waarbij de continuïteit van zorg in het geding kan komen door dreigende personele krapte, is er ruimte voor uitzonderingen op thuisblijfmaatregelen voor zorgmedewerkers.

Heeft u vragen? Stuur een mail naar: info@hollandzorggroep.nl of neemt u contact op met de desbetreffende locatie.

Welkom bij Holland Zorggroep, ook in tijden van Corona

Wij bellen u graag terug

Als u gebeld wilt worden, vul dan het contactformulier in. U kunt ook direct contact opnemen. Klikt u dan op de blauwe contactbutton.

 • Holland Zorggroep
 • Bosrand 1
 • 6741 DL, LUNTEREN

  Contactformulier

  * verplichte velden