Betaalbaar ontzorgd

Wanneer u overweegt te kiezen voor wonen met zorg – voor uzelf, uw ouders of voor anderen voor wiens welzijn u verantwoordelijk bent – dan vormen de kosten natuurlijk een belangrijke afweging.

In een particuliere woonzorgvoorziening worden de kosten voor wonen en zorg gescheiden. Er zijn 3 kosten componenten:

  • Woonkosten
  • Zorgkosten
  • Eigen bijdrage aan het CAK

Woonkosten

De woonkosten betaalt u vanuit eigen middelen. De woonkosten bestaan uit 2 componenten: huur en servicekosten.

De huurtarieven zijn afhankelijk van de locatie en grootte van de wooneenheid.

De servicekosten zijn een vast bedrag per maand. Deze zijn onafhankelijk van de locatie en grootte van de wooneenheid. De servicekosten omvattende de kosten van uw maaltijden en uw dranken, het onderhoud van de algemene ruimten en de kosten voor gas, water en licht, belastingen en verzekeringen. Ook internet en telefonie is hierbij inbegrepen.

Zorgkosten

Bij de Holland Zorggroep wordt de zorg vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). De zorgkosten worden betaald vanuit uw persoonsgebonden budget (PGB). Deze kosten betaalt u dus niet zelf. Hiervoor hebt u een indicatie nodig voor 24-uurszorg. Deze indicatie kan worden aangevraagd via het CIZ. Wij helpen u graag bij de aanvraag.

Eigen bijdrage

Voor de levering van geïndiceerde Wlz-zorg is een inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd. Op basis van het inkomen (en vermogen) van u en dat van uw eventuele partner berekent het CAK welke eigen bijdrage moet worden betaald. Voor het berekenen van de eigen bijdrage vindt u op deze pagina meer informatie (kies bij het invullen voor hulp of zorg thuis).

Particuliere zorg duurder dan reguliere zorg?

Misschien denkt u: “particuliere zorg, dat kan ik vast niet betalen”. Dat blijkt in de praktijk toch regelmatig mee te vallen.

In geval van de Wlz is bij Holland Zorggroep sprake van een lage eigen CAK bijdrage. De tarieven voor de eigen bijdrage bij een particuliere instelling zijn vastgesteld op minimaal € 171,40 tot maximaal € 899,80 per maand waardoor het wonen bij Holland Zorggroep niet duurder hoeft te zijn dan bij wonen in een regulier verpleeghuis. Bij een regulier verpleeghuis geldt veelal de hoge eigen bijdrage met een maximum bedrag van € 2.469,20.

Uitgaande van een modaal inkomen is het wonen in een particuliere zorginstelling dus vaak zelfs goedkoper dan in een reguliere zorginstelling. We denken daarom graag met u mee over de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek.

Deze informatie betreft de kosten van onze woonzorgvoorziening. De kosten van de dagopvang zijn afhankelijk van uw inkomen en de gemeente waar u woonachtig bent. Vraagt u een keukentafelgesprek aan via de afdeling WMO van uw eigen gemeente om hierover meer informatie te ontvangen.

Laatste nieuws

01 november

Welkom bij Holland Zorggroep, ook in tijden van Corona

De overheid heeft 18 december 2021 aanvullende maatregelen bekendgemaakt. Deze maatregelen passen wij vanzelfsprekend ook in onze woonhuizen toe.

Lees meer
Welkom bij Holland Zorggroep, ook in tijden van Corona
28 april

Nieuwe locatie van Holland Zorggroep

Met de nieuwe locatie in Braamt kunnen wij nog meer ouderen de zorg bieden, die ze nodig hebben. De bewoners van de zorgvilla in Braamt kunnen ook gebruik (blijven) maken van de dagbesteding in Halle.

Lees meer
Nieuwe locatie van Holland Zorggroep
07 april

Uitbreiding van Zorgvilla Nieuw Boschoord

Holland Zorggroep wil voor zo veel mogelijk ouderen kleinschalig en huiselijk wonen mogelijk maken, als het thuis niet meer gaat. Daarom zijn wij voornemens om binnenkort verder uit te breiden.

Lees meer
Uitbreiding van Zorgvilla Nieuw Boschoord

Wij bellen u graag terug

Als u gebeld wilt worden, vul dan het contactformulier in. U kunt ook direct contact opnemen. Klikt u dan op de blauwe contactbutton.

  • Holland Zorggroep
  • Bosrand 1
  • 6741 DL, LUNTEREN

    Contactformulier

    * verplichte velden