Dagbesteding

Merkt u dat uw sociale contacten afnemen door lichamelijke en/of psychische beperkingen, op een dagbesteding vindt u gelijkgestemden voor een zinvolle en fijne dag. In een sfeervolle ambiance biedt een team van professionele begeleiders dagbesteding aan. Ons doel is om dan zo goed mogelijk aan ieders individuele mogelijkheden en wensen te voldoen.

De Zonnewijzer voorziet in zowel een zinvolle invulling van de dag van cliënten, alsmede het uit handen nemen van de zorg die mantelzorgers voor hun familielid dragen. Familieleden kunnen met een gerust hart de zorg aan ons toevertrouwen, omdat alle zorg- en activiteitenmedewerkers ruime ervaring in de praktijk hebben opgebouwd en daarnaast worden alle cliënten opgehaald en weer thuisgebracht.

Het is voor ouderen, belangrijk om gestimuleerd te worden om in beweging te blijven. Dagelijks komen wij hierin tegemoet door het aanbieden van diverse activiteiten zoals:

Wandelen
Potje jeu de boules
Wandelvoetbal
Fietsen

Onze themakamers

 • De van Gogh kamer: het schildersatelier en creatieve ruimte
 • De Annie M.G. Schimdt kamer: de bibliotheek om rustig te lezen, klassieke muziek te luisteren of een kaartspelletje te doen
 • De rustruimte: om even bij te komen na alle inspanningen is er hier ruimte voor een rustmoment
 • De herenkamer: een mannenkamer voor kleine reparaties, houtbranden, of een kaartje leggen
 • De kluskamer: onder begeleiding van een oud bouwvakker wordt hier gezaagd, geschilderd, geschuurd en verbouwd.
 • De tuinkamer: een zonnige, groene kamer voor bloemschikken, kweken van planten. Kortom voor de mensen met de groene vingers.
 • Buiten: jeu de boules banen

Voor de inwendige mens wordt uiteraard ook gezorgd door een verse, warme maaltijd aan te bieden.
Tevens wordt er voor koffie en thee, limonade en wat lekkers gezorgd. Voor elk wat wils.

Heeft u specifieke wensen voor activiteiten, deze kunt u altijd bij ons kenbaar maken. Voor de inwendige mens wordt uiteraard ook gezorgd door een verse, warme maaltijd aan te bieden. Tevens wordt er voor koffie en thee, limonade en wat lekkers gezorgd. Voor elk wat wils.

Kosten en deelname

De kosten voor deelname, vervoer, activiteiten en maaltijd worden geheel vergoed via een PGB (persoonsgebonden budget) vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een indicatiestelling van het CIZ noodzakelijk. Wij kunnen u met deze aanvraag helpen en hierin bemiddelen.

Tevens kunt u via de WMO gebruik maken van onze dagbesteding. Wellicht tot ziens op ‘De Zonnewijzer’!

Rondleiding en informatie

Bij interesse nodigen wij u van harte uit om langs te komen en een kijkje te komen nemen. Wilt u meer informatie ontvangen, of een rondleiding, neem contact met ons op.

De Zonnewijzer

Halle – Nijmanweg 42-44

7025EG Halle

0314 – 64 55 87
Locatie Zonnewijzer

Dagbesteding

Wij bellen u graag terug

Als u gebeld wilt worden, vul dan het contactformulier in. U kunt ook direct contact opnemen. Klikt u dan op de blauwe contactbutton.

 • Holland Zorggroep
 • Bosrand 1
 • 6741 DL, LUNTEREN

  Contactformulier

  * verplichte velden