Dagbesteding de Zonnewijzer te Halle Nijman

Een zinvolle en aangename besteding van uw dag

Zoekt u dagopvang voor ouderen die wat extra ondersteuning nodig hebben maar wilt u dat niet in een grote, onpersoonlijke organisatie? ‘De Zonnewijzer’ biedt een gezellige dagbesteding in gemoedelijke sfeer met vriendelijke aandacht.

De Zonnewijzer is in 2012 gestart in Zelhem en 1 oktober 2020 verhuisd naar het oude schoolgebouw de “Olde Graafschap” in Halle. Vele van onze cliënten hebben hier vroeger nog op school gezeten. In een sfeervolle ambiance biedt een team van professionele begeleiders dagbesteding aan die bedoeld is voor ouderen die merken dat hun sociale contacten afnemen door lichamelijke en/of psychische beperkingen. Ons doel is om dan zo goed mogelijk aan ieders individuele mogelijkheden en wensen te voldoen. In de diverse themakamers, de gezamenlijke ontmoetingsruimten en op het ruime buitenterrein is er altijd een activiteit die voor u passend is. U ontmoet hier gelijkgestemden waarmee u kunt spreken en interesses kunt delen. 

De themakamers die u bij de Zonnewijzer vindt zijn:

 • De van Gogh kamer: het schildersatelier en creatieve ruimte
 • De Annie M.G. Schimdt kamer: de bibliotheek om rustig te lezen, klassieke muziek te luisteren of een kaartspelletje te doen
 • De rustruimte: om even bij te komen na alle inspanningen is er hier ruimte voor een rustmoment
 • De herenkamer: een mannenkamer voor kleine reparaties, houtbranden, of een kaartje leggen
 • De kluskamer: onder begeleiding van een oud bouwvakker wordt hier gezaagd, geschilderd, geschuurd en verbouwd. 
 • De tuinkamer: een zonnige, groene kamer voor bloemschikken, kweken van planten. Kortom voor de mensen met de groene vingers. 
 • Buiten: jeu de boules banen

Het is voor ouderen, belangrijk om gestimuleerd te worden om in beweging te blijven. Dagelijks komen wij hierin tegemoet door het aanbieden van diverse activiteiten zoals wandelen, een potje jeu de boules, wandelvoetbal of fietsen.  Ook behoort yoga en een bezoek aan de sportschool (tegen een kleine vergoeding) tot de mogelijkheden. 

De Zonnewijzer voorziet in zowel een zinvolle invulling van de dag van cliënten, alsmede het uit handen nemen van de zorg die mantelzorgers voor hun familielid dragen. Familieleden kunnen met een gerust hart de zorg aan ons toevertrouwen, omdat alle zorg- en activiteitenmedewerkers ruime ervaring in de praktijk hebben opgebouwd en daarnaast worden alle cliënten opgehaald en weer thuisgebracht.

Voor de inwendige mens wordt uiteraard ook gezorgd door een verse, warme maaltijd aan te bieden. Tevens wordt er voor koffie en thee, limonade en wat lekkers gezorgd. Voor elk wat wils.

Onze activiteiten

Binnen onze dagbesteding hebben we diverse activiteiten voor zowel binnen als buiten:

Gezelschapsspelen
Knutselen
Biljarten
Geheugentraining
Liedjes zingen

Wandelen & fietsen
Midgetgolf
Tennis of andere balspelen
Tuinieren
Diverse uitjes, o.a. naar musea

Kosten en deelname

De kosten voor deelname, vervoer, activiteiten en maaltijd worden geheel vergoed via een PGB (persoonsgebonden budget) vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een indicatiestelling van het CIZ noodzakelijk. Wij kunnen u met deze aanvraag helpen en hierin bemiddelen.

Tevens kunt u via de WMO gebruik maken van de Zonnewijzer. 

Wellicht tot ziens op ‘De Zonnewijzer’!

Rondleiding en informatie

Bij interesse nodigen wij u van harte uit om langs te komen en een kijkje te komen nemen.
Wilt u meer informatie ontvangen, of een rondleiding, neem contact met ons op.

De Zonnewijzer

Halle – Nijmanweg 42-44

7025EG Halle

0314 – 64 55 87

Maak een afspraak

Dagbesteding de Zonnewijzer te Halle Nijman

Wij bellen u graag terug

Als u gebeld wilt worden, vul dan het contactformulier in. U kunt ook direct contact opnemen. Klikt u dan op de blauwe contactbutton.

 • Holland Zorggroep
 • Bosrand 1
 • 6741 DL, LUNTEREN

  Contactformulier

  * verplichte velden